Torturi

Tort Raffaello si 30ani

Azi implinesc 30ani. Am schimbat prefixul si m-am gandit ca este un moment bun sa fac prima postare pe noul blog.
Si ce ar putea sa contina prima postare, daca nu un tort 😀 :))) Si nu orice tort, ci cel preferat… Raffaello <3


INGREDIENTE: 

  • Pentru blat:
    • 3 oua;
    • 3 linguri zahar;
    • 3 linguri cu varf faina;
    • 50g migdale macinate;
    • 1 lingurita Esenta naturala Migdala Marocana Dr. Oetker;
    • 1 praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 100g ciocolata alba;
    • 75ml lapte de cocos;
    • 150g mascarpone;
    • 50ml frisca lichida;
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker;
    • 2 linguri fulgi de cocos.
  • Pentru insiropat:
    • 150ml lapte de cocos.
  • Pentru decor:
    • fulgi de cocos;
    • bomboane Raffaello;
    • migdale si fistic.

MOD DE PREPARARE:

  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar.
  3. Galbenusurile se amesteca cu esenta de migdale, apoi se pun peste spuma de albusuri.
  4. In compozitia de oua se incorporeaza faina cernuta si migdalele macinate.
  5. Compozitia se pune intr-o forma de tort cu diametrul 18cm si se baga la cuptorul preincalzit, la 160-170 grade, pentru 20 min.
  6. Se taie in 2 sau in 3, in functie de preferinte, dupa ce s-a racit bine. Cel mai bine se taie a doua zi.
  7.  Pentru crema, ciocolata se taie in bucati mai mici si se baga 1 min la cuptorul cu microunde, impreuna cu 75ml lapte de cocos.
  8. Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata topita.
  9. Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, iar, la sfarsit, se adauga fulgii de cocos.
  10. Asamblare: Fiecare felie de blat se insiropeaza cu lapte de cocos topit, apoi se adauga crema. Se opreste putina crema pentru imbracat tortul.
  11. Eu am facut 2 torturi(ingredinte x 2). Unul l-am asamblat in forma de tort, l-am lasat peste noapte in frigider, iar a doua zi l-am scos din forma si l-am imbracat in crema ramasa, fulgi de cocos, fistic macinat si jumatati de migdale. Al doilea, l-am facut intr-o forma de silicon si l-am decorat cu glazura oglinda.
 

15 thoughts on “Tort Raffaello si 30ani

  1. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to take a
    look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking
    and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and outstanding design.

  2. Hello veery nice weeb site!! Man .. Beautiful ..
    Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds
    also�I’m happy to seek out numeous useful information here
    within the submit, we need develop more strategies in this regard, thanks for
    sharing.

  3. Thanks for your personal marvelous posting! I actually
    enjoyed reading it, you might be a great author.I will be sure
    to bookmark your blog and may come back in the future. I want to encourage that you continue your great work, have a nice evening!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *