Mancaruri cu legume, Retete de post

Mancare de dovlecei


INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei (1 galben+1 verde);
  • 2 linguri ulei de masline;
  • o ceapa;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • o jumatate ardei rosu iute;
  • cimbrisor uscat;
  • sare;
  • piper;
  • marar.

MOD DE PREPARARE:

  1. Ceapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa.
  2. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele.
  3. Se mai adauga putina apa, se pune capacul si se lasa 5 minute sa se inmoaie, apoi se adauga ardeiul taiat rondele.
  4. Se mai lasa pe foc 5 min si se mai adauga apa, daca este nevoie.
  5. Se serveste cu marar tocat.
  6. Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *