Aluaturi

Aluat de pizza

INGREDIENTE:

  • 300g faina + faina pentru framantat;
  • 200ml apa calduta;
  • 7g grojdie;
  • 2 linguri lapte;
  • o jumatate de lingurita sare;
  • un varf de lingura cu zahar;
  • 3 linguri ulei de masline.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se cerne faina si se amesteca cu sare.
  2. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.
  3. Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta.
  4. Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.
  5. Apoi se imparte in 2 si se pragateste pizza cu umplutura preferata.
  6. Aluatul se intinde subtire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *