Prajituri

Tiramisu

M-am inspirat de pe blogul lui Adi Hadean pentru aceasta varianta de crema pentru tiramisu.  De obicei, fac crema doar cu galbenusuri, dar mi-a placut si asa. Obligatoriu, ouale trebuie sa fie proaspete.

INGREDIENTE:

  • 15 piscoturi;
  • 500g crema mascarpone;
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 2 linguri de zahar tos;
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker;
  • 1 pliculet zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • cafea: 350ml apa + 8-10 lingurite de cafea;
  • sirop de zahar ars: o cana de zahar + cafea + esenta de migdale
  • Pentru decor: cacao.

MOD DE PREPARARE:

  1. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
  2. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
  3. Crema se lasa la rece.
  4. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.
  5. Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
  6. Piscoturile se trec prin sirop si se aseaza intr-o tava, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru ornat).
  7. Pe deasupra, se presara cacao.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *