Prajituri

Eclere cu crema vanilie si glazura de zmeura

INGREDIENTE:

  • 30 coji de ecler (reteta aici);
  • crema de vanilie:
    • 4 galbenusuri;
    • 500 ml lapte;
    • 100 g zahar;
    • 50 g faina;
    • 1/2 pastaie de vanilie.
  • glazura de zmeura:
    • 120 g zahar pudra;
    • 60 g sirop de zmeura.
  • zmeura;
  • fistic maruntit.

MOD DE PREPAPARE:

  1. Am pregatit cojile de ecler cu o seara inainte.
  2. Pentru crema, se pune lapte la fiert cu 50g zahar si pastaia si semintele de vanilie (pastaia de vanilie se taie pe lung, apoi se scot semintele cu cutitul).
  3. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, 50g, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi se amesteca cu faina cernuta.
  4. Laptele cald se adauga in compozitia de galbenusuri, putin cate putin, apoi se pune pe foc, amestecand continuu, in jur de 5min, pana se ingroasa.
  5. Se ia de pe foc, se pune in alt vas, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit. (folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul)
  6. Pentru glazura de zmeura, se amesteca zaharul pudra cu siropul.
  7. Asamblare: Cojile se taie pe jumatate, se umplu cu crema de vanilie, iar pe deasupra se pune glazura de zmeura, apoi se presara fistic maruntit.

 

2 thoughts on “Eclere cu crema vanilie si glazura de zmeura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *