Peste, Salate

Salata cu macrou afumat

INGREDIENTE:

  • 400 g macrou afumat (2 buc);
  • 300 g porumb dulce (o conserva);
  • 200 g sfecla rosie murata;
  • o ceapa rosie;
  • 4-5 linguri de maioneaza;
  • 2 oua fierte;
  • zeama de lamaie;
  • rosii cherry si patrunjel – pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

  1. Am pus ouale la fiert, am taiat ceapa fideluta si am curatat pestele de oase si piele, apoi l-am taiat in bucati mai mici.
  2. Porumbul l-am scurs bine si l-am stropit cu zeama de lamaie, iar sfecla am taiat-o cubulete.
  3. Maioneza am facut-o rapid dintr-un galbenus crud, un varf de lingurita de mustar, ulei, sare si putina zeama de lamaie.
  4. La sfarsit, am amestecat maioneza cu sfecla rosie, apoi le-am asezat in straturi (sfecla, porumb, ceapa, peste) si am decorat cu rosii cherry si patrunjel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *