DELIKAT, Pizza

Foccacia cu rozmarin si parmezan

Prima reteta cu noile condimente de la Delikat este o focaccia aromatizata cu Rozmarinul din Maroc, 100% natural.

Este atat de simpla si gustoasa, incat as pregati-o in fiecare zi :))) Pregatirea aluatului este destul de rapida, singurul inconvenient ar fi timpul de crestere, in jur de 30min, dar in acest timp se poate pregati altceva 😉 Astfel ca, atunci cand e gata focaccia, este gata si mancarea 😛

Nu va zic cum miroasea in casa pana am scos-o din cuptor…. va las sa va imaginati 😉

INGREDIENTE:

  • 250 g faina;
  • 200 ml lapte cald;
  • 5 g grojdie;
  • un varf de lingura cu zahar;
  • 5 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita Delikat Rozmarin 100% natural;
  • parmezan;
  • sare roz de Himalaya.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se cerne faina si se amesteca cu sare.
  2. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.
  3. Se amesteca faina cu drojdia, 2 linguri ulei de masline si restul de lapte, apoi se framanta.
  4. Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.
  5. Aluatul se intinde intr-o tava cu hartie de copt, se apasa cu degetul din loc in loc, apoi se picura ulei de masline, se presara rozmarin si parmezan ras.
  6. Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, 30 min.
  7. Cand se scoate din cuptor, se pune pe deasupra sare roz de Hymalaya.