Aluaturi, buzzstore

Lipie de casa

Prima reteta pe care am vrut s-o incerc la robotul de bucatarie Kenwood Chef Titanium este un aluat.

Imi place sa miroasa in casa a paine proaspata, mai ales cand este urat si frig afara. 😉

Am pregatit aluatul extrem de repede cu ajutorul robotului de bucatarie Kenwood Chef Titanium, nu a trebuit sa stau sa framant mult timp, pana sa iasa consistenta dorita. In 5 minute am fost gata cu aluatul, ce a durat mai mult a fost timpul de crestere.

#buzzstore; #buzzKenwoodTitanium; #buzzkenwood

INGREDIENTE:

  • 240 g faina;
  • 150 ml apa calduta;
  • 6 g drojdie uscata;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • sare.

MOD DE PREPARARE:

  1. Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
  2. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
  3. Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga apa calda si uleiul de masline.
  4. Toata compozitia se pune la framantat in robotul de bucatarie Kenwood  pentru cateva minute, pana devine elastica.
  5. Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul.
  6. Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire.
  7. Se pune intr-o forma de pizza si se baga in cuptorul preincalzit, la 220-250 grade, pentru 2-3minute fiecare, pana se umfla si se rumeneste.
  8. Eu am vrut lipiile crocante, asa ca le-am intins subtire, cam de 1mm, dar se pot lasa mai groase, de 2-3mm.
  9. Din compozitie ,mi-au iesit 4 lipii.
  10. Se servesc calde!