buzzstore, Dulciuri, Retete de post

Briose cu suc de portocale si zmeura, de post

Timp de 2 saptamani, am avut ca ajutor in bucatarie robotul Kenwood Chef Titanium. 😀

L-am folosit si pentru pregatirea unor briose delicioase de post, cu suc de portocale si zmeura congelata.

#buzzstore; #buzzKenwoodTitanium; #buzzkenwood

INGREDIENTE:

  • 500 ml suc de portocale;
  • 130 ml ulei;
  • 150 g zahar;
  • 600 g faina;
  • un plic de praf de copt Dr.Oetker;
  • o lingura zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker;
  • o lingurita coaja rasa de lamaie + portocala;
  • esenta de portocala;
  • zmeura congelata.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si coaja de lamaie + portocale.
  2. Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente.
  3. Intr-o tava, se pun formele pentru briose,  se adauga putina compozitie in fiecare forma, se pune zmeura, apoi inca o lingura de compozitie.
  4. Se baga tava la cuptorul preincalzit, pentru 40 min.
  5. Se lasa la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.
  6. Din compozitie ies 24 briose.