Dulciuri

Briose cu afine

O reteta foarte simpla de briose pufoase si gustoase. Se pregatesc foarte repede si sunt bune in orice moment al zilei.

Eu am folosit forme de briose de la www.micostore.ro. Sunt foarte practice, se spala repede, se desprind usor si pot fi refolosite.

INGREDIENTE:

  • 2 oua;
  • 50g zahar;
  • 50g unt;
  • 150g faina;
  • 2 linguri lapte;
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker;
  • 1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • esenta de migdale Dr.Oetker;
  • 100 g afine;
  • un praf de sare.
  • Pentru crema: 150g mascarpone, 2 linguri zahar praf si 50ml frisca lichida.

MOD DE PREPARARE:

  1. Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi  se pune laptele.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si putina sare, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.
  3. La sfarsit, se incorporeaza afinele.
  4. Se pune cate o lingura din copozitie in formele pentru briose.
  5. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 20-25 min.
  6. Cat de coc brisosele, se pregateste crema.
  7. Crema mascarpone (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza frisca batuta.
  8. Se baga la frigider pana se racesc briosele, apoi se pune deasupra lor si se presara cu zahar colorat.