DELIKAT, Mancaruri cu carne

Pui cacciatore

Pui cacciatore inseamna pui vanatoresc, in italiana. Este o reteta foarte gustoasa, care nu necesita mult timp.

INGREDIENTE:

  • 2 pulpe de pui;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 200 g ciuperci champignon brune;
  • 1 ardei;
  • 1 morcov;
  • 100 g masline;
  • 4 linguri bulion;
  • 100 ml vin;
  • 1 lingurita Delikat 100% natural – Amestec de ierburi italiene;
  • 1 lingurita Delikat 100% natural – Rozmarin;
  • 1/2 lingurita Delikat 100% natural – Chilli;
  • foi de dafin;
  • 2 linguri de ulei;
  • sare, piper;
  • patrunjel.

MOD DE PREPARARE:

  1. Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene.
  2. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
  3. Cand sunt rumenite pe ambele parti, se scot din cratita, se mai pune o lingura de ulei si se pune usturoiul (zdrobit cu lama unui cutit si feliat), apoi ardeiul, morcovul si ciupercile.
  4. Se calesc putin, apoi se pune vinul, carnea, bulionul, maslinele, 150ml apa si restul de condimente (rozmarin, chilli, dafin).
  5. Se baga la cuptorul preincalzit, pentru 30-40 min sau se poate continua pe aragaz.
  6. La sfarsit, se presara patrunjel tocat.
  7. Pofta buna!