Aperitive/Garnituri

Oua rosii, vopsite in coji de ceapa

Vopsirea oualelor natural, in coji de ceapa, este metoda folosita de majoritatea gospodinelor. Cu toate acestea, este prima data cand incerc si eu :P. Mi se parea asa de greu, astfel ca am ales mereu varianta cu vopsea din comert.

Anul acesta am inceput sa ma documentez din timp, in ideea de a vopsi ouale cat mai natural si mi-am dat seama ca nu e asa dificil pe cat imi imaginam. Asa ca am inceput sa strang din timp coji de ceapa si le-am pastrat intr-o punga, in camara.

INGREDIENTE:

  • 22 oua;
  • coji de ceapa;
  • o lingura otet;
  • sare;
  • ulei – pentru uns ouale rosii.

MOD DE PREPARARE:

  1. Ouale se spala bine si se lasa la uscat.
  2. Cojile de ceapa se spala, apoi se pun intr-o cratita cu apa (se opresc cateva coji de ceapa, pentru a fi puse deasupra oualelor) si se firb 20 min, apoi se adauga ouale, putina sare si o lingura de otet.
  3. Se lasa pe foc inca 12 min, din momentul cand a inceput apa sa fiarba.
  4. Pentru o culoare mai intensa, ouale nu se scot imediat din apa, ci se lasa 20-30min in apa in care au fiert.
  5. Eu am facut unele oua simple, alte in strampi subtiri cu flori de liliac si frunze de menta sau cu elastic de bani.
  6. Cand s-au racit, le-am uns cu ulei.