Mancaruri cu legume, Retete de post

Mancare de spanac si orez

De curand, Padrovka Romania a lansat noua gama de produse Vegeta, printre care si baza de mancaruri intr-o noua formula: cuburi.

Cele 3 cuburi 10g (legume, gaina si vita) reprezinta combinatia perfecta de legume, carne, sare si condimente, oferind garantia unui gust delicios. La un litru de ciorba se adauga 2 cuburi, aceeasi cantitate fiind recomandata pentru tocanite si sosuri. O veste buna: cuburile cu legume sunt recomandate si pentru vegetareni! (sau pentru perioadele de post).

#podravka #morethanpub

INGREDIENTE:

  • 1 kg spanac proaspat;
  • o cana cu orez;
  • o ceapa mare;
  • 4 fire usturoi verde;
  • 1 cub Vegeta cu legume;
  • o lingurita radacinoase deshidratate;
  • 2 linguri ulei;
  • sare;
  • piper.

MOD DE PREPARARE:

  1. Orezul se lasa 10 min in apa rece.
  2. Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic.
  3. Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt.
  4. Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute min pe foc, amestecand continuu.
  5. Se adauga 500ml apa, cubul de vegeta, radacinoasele deshidratate, sare, piper si se lasa sa fiarba orezul.
  6. Daca este nevoie, se mai adauga apa.
  7. Cand este aproape fiert orezul, se adauga spanacul si usturoiul verde.
  8. Se mai lasa pe foc, pana este gata orezul.
  9. Pofta buna!