Supe/Ciorbe

Supa de pui cu galuste

De curand, Padrovka Romania a lansat noua gama de produse Vegeta, printre care si baza de mancaruri intr-o noua formula: cuburi.

Cele 3 cuburi 10g (legume, gaina si vita) reprezinta combinatia perfecta de legume, carne, sare si condimente, oferind garantia unui gust delicios. La un litru de ciorba se adauga 2 cuburi, aceeasi cantitate fiind recomandata pentru tocanite si sosuri. O veste buna: cuburile cu legume sunt recomandate si pentru vegetareni! (sau pentru perioadele de post).

#podravka #morethanpub

INGREDIENTE:

  • carne de pui cu os (spate, aripi, gat);
  • 3 morcovi;
  • 2 cepe;
  • o radacina de telina;
  • o radacina pastarnac;
  • Vegeta cub gaina;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel;
  • galuste: 2 oua, 10 linguri de gris, sare.

MOD DE PREPARARE:

  1. Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si piper.
  2. Se spumeaza, apoi se adauga legumele curatate. (ceapa intreaga, morcovii si radacinoasele taiate pe in bucati mai mari)
  3. Se lasa sa fiarba 40-50min.
  4. Cand sunt gata, carnea si legumele se scot intr-un castron, iar supa se strecoara si se pregatesc galustele din gris.
  5. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand continuu.
  6. Grisul se incorporeaza in compozitia de oua, amestecand de jos in sus.
  7. Galustele se formeaza cu o lingura si se pun in supa fierbinte, impreuna cu Vegeta cub gaina.
  8. Se da focul mai incet cand se pun galustele.
  9. Se lasa sa fiarba 15-20 min, apoi se adauga morcovii si carnea.
  10. Se seveste cu patrunjel tocat pe deasupra.
  11. Pofta buna!