Dulciuri

Eclere cu crema de cocos, mascarpone si ciocolata

De curand am acceptat provocarea prietenilor de la Biomania.ro de a participa la campania #ReteteBioPeScurt, unde ingredientul principal este crema bio din nuca de cocos.

Desi poate fi folosita in orice fel, pentru a da un gust deosebit mancarurilor sau dulciurilor, eu am ales sa o scot in evidenta intr-o delicioasa crema pentru eclere.

Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. 😀

INGREDIENTE:

  • Pentru cojile de ecler:
    • 200 ml apa;
    • 100 ml ulei;
    • 200 g faina;
    • 4 oua;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema de cocos, mascarpone si ciocolata:

MOD DE PREPARARE:

  1. Pentru eclere, apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb.
  2. Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peritii vasului.
  3. Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit.
  4. Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  5. Aluatul se pune intr-un pos si se fac bastonase de aceeasi lungime, pe o tava cu hartie de copt.
  6. Se baga in cuptorul preincalzit, intai la 180 grade, pentru 10min, apoi la 150-160 grade, pentru inca 15-20min.
  7. Pentru crema, ciocolata se taie in bucati mai mici si se baga 1 min la cuptorul cu microunde, impreuna cu crema bio din nuca de cocos si crema de ciocolata.
  8. Mascarponele se mixeaza putin, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata topita cu cele 2 creme.
  9. Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, cocos si ciocolata.
  10. Crema se tine la rece cateva ore, apoi se asambleaza eclerele.