Aluaturi, Dulciuri

Gogosi cu ou si lapte

INGREDIENTE:

  • 250 g faina;
  • 150 ml lapte;
  • 15 g drojdie;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • 1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • esenta de vanilie Dr.Oetker;
  • coaja de lamaie si portocala;
  • un praf de sare;
  • ulei;
  • zahar pudra.

MOD DE PREPARARE:

  1. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala.
  2. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut.
  3. Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat.
  4. Laptele, drojdia si oul batut se pun peste faina si se amesteca bine.
  5. Aluatul se lasa 30 min la dospit.
  6. Se incalzeste uleiul si se pune din aluat cu lingura.
  7. Gogosile se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei.
  8. Se pun intr-un platou si se trec prin zahar pudra.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *