Aluaturi, Dulciuri

Baclava

INGREDIENTE:

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 200 g unt topit;
  • 150 g nuci;
  • 150 g fistic;
  • 150 g migdale;
  • 1 lingura rasa scortisoara;
  • Sirop;
    • 300 g zahar;
    • 300 ml apa;
    • 100 g miere;
    • 1 baton scortisoara;
    • zeama de la o lamaie mica;
    • zeama de la o portocala.

MOD DE PREPARARE:

  1. Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin.
  2. Nucile, fisticul si migdalele se macina, apoi se amesteca cu scortisoara macinata.
  3. Untul se topeste.
  4. Foile de placinta se impart pe jumatate.
  5. Se unge o tava cu unt, apoi se pune cate o foaie de placinta, care se unge cu unt.
  6. Cand se ajunge la jumatatea pachetului de foi, se adauga compozitia de nuci, migdale si fistic, apoi se procedeaza la fel cu cealalta jumatate de foi.
  7. Fiecare foaie de placinta trebuie unsa bine cu unt.
  8. Se taie foile in forma dorita, patrate sau romburi, si se baga la cuptor, la 180 grade, pentru 30-35 min.
  9. Cand se scoate din cuptor, se adauga siropul, avand grija sa fie pus pe toata suprafata.
  10. Se lasa cateva ore, apoi se serveste.
  11. pofta buna!
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *