Torturi

Tort „Padurea Neagra”


INGREDIENTE:

  • Pentru un blat – ne trebuie 3 blaturi (18cm):
    • 2oua;
    • 2 linguri de zahar tos;
    • 2 linguri cu varf faina;
    • 1 lingura cacao;
    • 1 lingurita ulei;
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu Dr. Oetker.;
    • 1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker.;
    • 1 lingurita esenta naturala vanilie de Madagascar Dr. Oetker;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema de ciocolata:
    • 80 ml frisca lichida;
    • 100 g ciocolata cu 40% cacao;
  • Pentru crema de mascarpone:
    • 100 ml frisca lichida;
    • 300 g crema mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker.
  • Pentru umplutura cu cirese:
    • 500 g cirese fara samburi;
    • 60 g zahar tos;
    • 2 linguri amidon alimentar Dr. Oetker.
  • Pentru insiropat tortul: sirop de visine + apa.
  • Pentru glazura:
    • 50 g ciocolata neagra;
    • 50 ml frisca lichida.

MOD DE PREPARARE:

  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.
  3. Albusurile se bat tare cu un praf de sare, amestecand cate o lingura de zahar.
  4. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu amidonul si cacaua. Se pune putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
  5. Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm) si se pune compozitia. (Ca sa se desprinda mai usor, forma se poate unge cu unt)
  6. Se da la cuptor pentru 20 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.
  7. La fel se procedeaza si cu celelalte 2 blaturi.
  8. Pentru crema de ciocolata, frisca lichida se incalzeste pe foc, iar cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se adauga ciocolata rupta in bucati.
  9. Se lasa cateva minute, fara a se amesteca, apoi se amesteca cu telul, pana se topesc toate bucatile de ciocolata.
  10. Ciocolata se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se baga in frigider pentru 3 ore sau in congelator pentru 45min.
  11. Cand s-a racit bine, crema se mixeaza cateva minute la viteza maxima, dar nu foarte mult, pentru ca se poate taia.
  12. Crema se baga la frigider, 20min.
  13. Pentru umplutura de cirese, ciresele se pun pe foc impreuna cu amidonul si zaharul, la foc mediu. Cand incepe sa fiarba se reduce focul si se amesteca ocazional, pana se ingroasa. Se lasa la racit, pana se asambleaza tortul.
  14. Pentru crema de mascarpone, mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra. Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone. Se baga la frigider, pana se asambleaza tortul.
  15. Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema rece.
  16. Asamblare: Fiecare felie de blat se insiropeaza.
  17. Peste primele 2 felii de blat se pune crema de ciocolata, umplutura de cirese, crema de mascarpone, iar pste ultima felie de blat se pune doar crema mascarpone.
  18. Se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune deasupa glazura si se orneaza.



 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *