Aluaturi, Dulciuri

Placinta cu mere

INGREDIENTE:

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 150 g unt;
    • 2 linguri zahar;
    • un varf de sare;
    • 75 ml apa rece.
  • Pentru umplutura:
    • 5-6 mere;
    • 2-3 linguri pesmet; (in functie de cat de zemoase sunt merele)
    • 4 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • zeama de lamaie;
    • coaja de lamaie si portocala.
  • Suplimentar:
    • un ou – pentru uns;
    • migdale macinate;
    • zahar brun.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incepe cu umplutura.
  2. Merele se curata de coaja, apoi se taie felii mici, cat mai fine.
  3. Toate ingredientele pentru umplutura se pun peste mere si se lasa pana este gata aluatul.
  4. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, zaharul si untul taiat cubulete.
  5. Se amesteca bine cu mana, se adauga treptat apa si se amesteca pana se omogenizeaza.
  6. Se inveleste in folie alimentara si se baga o ora la frigider.
  7. Aluatul se intinde pe o hartie de copt, apoi se pune (cu totul) in forma de tarta, se adauga umplutura de mere si se stange adaosul de aluat peste mere (se ridica marginile catre interior).
  8. Se unge cu ou si se presara migdale macinate si zahar brun.
  9. Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *